ReSTART: A 5 – a SESIUNE DE ORIENTARE ÎN CARIERĂ

Astăzi, 28 februarie 2020, în cadrul Proiectului RESTART (nr. 585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP, Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in MOLDOVA), membrii echipei de implementare au organizat cea de-a 5 Sesiune de Orientare în Carieră. Acest eveniment a avut drept generic: Cerințele angajatorilor de astăzi, abilitățile absolvenților de mâine.

În cadrul acestui eveniment masteranzii anului I, de la programele de studii: Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor și Gestiunea financiar-contabilă a afacerii, precum și studenții ciclului I de la programele de studii: Business și administrare, Contabilitate și Inginerie și Management în industria alimentară au fost familiarizați cu activitatea filialei din Cahul a băncii “Mobiasbanca”, care la data de 25 iulie 2019, OTP Bank Nyrt a achiziționat pachetul majoritar de 96,69% deținut de către Groupe Société Générale în BC “Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A. Noul nume oficial al băncii este Mobiasbanca – OTP Group S.A.

Directorul filialei Cahul, Dl Cojocaru Lilian le-a vorbit masteranzilor și studenților despre principalele competențe și abilități pe care trebuie să le posede un absolvent în momentul angajării, a atras atenția asupra cum trebuie CORECT să-și elaboreze un CV, care sunt elementele componente, astfel încît să poată reuși la un interviu de angajare.

Deasemenea, masteranzii și studenții au discutat problemele legate de competitivitatea tinerilor specialiștii pe piața muncii, angajarea reușită, dezvoltarea și creșterea profesională. Concluziile și propunerile formulate în cadrul discuțiilor se vor materializa în Planurile de ghidare în carieră a zece masteranzi de la specialitatea Gestiunea financiar-contabilă a afacerii.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email