Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul este o instituţie publică, fondată la 7 iunie 1999.

În cadrul Universității activează, trei facultăţi: Facultatea de Științe Umaniste și Pedagogice; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate.

Universitatea dispune de 2 blocuri de studii cu 6 laboratoare și 12 centre de cercetare științifică, inovare și dezvoltare, 10 săli multi-media, biblioteca universitară, Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Documentare al UE, Punctul de documentare NATO, zona Free Wi-Fi Orange, sală de sport, 2 cămine.

Centrele asigură consultanţă în ceea ce priveşte furnizarea de surse metodice şi bibliografice, promovarea valorilor europene prin factorul lingvistic şi altele.
Biblioteca Universităţii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul este o parte integrantă a procesului de învăţământ şi cercetare care asigură accesul la informaţii creând condiţii de instruire atât prin colecţiile de documente tradiționale și resurse electronice, dar și asigurând cu spații special amenajate pentru lecturare. Biblioteca este amplasată în două blocuri de studii și deține în structura sa 7 puncte de servicii: Sala de lectură Nr. 1, sala de lectură Nr.2, Sala de lectură Nr. 3, Sala împrumut la domiciliu, Serviciul Bibliografic-Informativ, Sala de publicații periodice, Centrul Multimedia și Centrul de Documentare și Informare ONU, Centrul de Informare al Uniunii Europene, Punctul de Documentare NATO. Fondul total: de carte, publicații seriale, manuscrise, documente electronice ș. a. constituie aproximativ 100.000 unități materiale. De asemenea, utilizatorii Bibliotecii au acces gratuit la Internet prin intermediul rețelei interne de calculatoare, aici având posibilitatea de a consulta bazele de date și reviste electronice achiziționate de către Bibliotecă.

Universitatea oferă anual: numeroase burse acordate atât de instituții din țară cât și de peste hotare, oportunități de mobilitate academică și participări la conferințe ștințifice internaționale. Mulţi studenţi sunt apreciaţi cu diplome şi menţiuni la diferite concursuri, ceea ce demonstrează potenţialul intelectual al Universităţii.

Unul din cele mai mari avantaje pe care le poți avea, dacă vii să studiezi la USC este posbilitatea de a merge la două facultăți concomitent, respectiv două diplome de studii, deoarece Facultatea Transfrontalieră prin crearea unei extensiuni universitare își desfășoară cursurile în baza tehnico-materială locală, cu finanţare centralizată de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,  și în cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul.

 Acest parteneriat este un proiect care te invită să înveți despre depășirea limitelor în cunoaștere, cercetare și cooperare.

Împreună cu noi vei afla că studenții noștri sunt partenerii noștri, sunt prietenii noștri și viitorii noștri colaboratori.

Alături de o echipă de profesori dinamici și creativi, pentru care acasă devine locul în care sunt așteptați cu brațele deschise, vei învăța că nu există distanță pe care să nu o poți parcuge ușor, atât timp cât sufletul îți ajunge instant la destinație.

Noi suntem soluția pentru cariera ta! Alege să studiezi la „B.P. Hasdeu”