EU4INNOVATION CENTRE

Pe teritoriul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul urmează a fi creat Centrul EU4Innovation – un centru regional de excelență în IT.
Centrul va avea o suprafață totală de cca 2000 de m2 și planifică realizarea a minim 137 de programe și activități pentru mii de beneficiari locali până în 2022. Acesta va oferi servicii și experiențe de succes la nivel național, dar și va dezvolta mai multe servicii locale și inițiative dedicate beneficiarilor de orice vârstă sau gen – elevi, studenți, profesori, tineri profesioniști, antreprenori etc.

Programele oferite vor acoperi o serie largă de subiecte, de la tehnologiile de bază până la cele mai actuale tendințe, cu accent pe proiecte practice. Centrul își propune să devină un punct de atracție pentru toți cetățenii din regiunea Cahul prin evenimente comunitare dedicate networking-ului, schimbului de experiență, bune practici și expertiză între specialiștii din diverse domenii. Toate acestea – pentru a extinde oportunitățile de dezvoltare profesională a locuitorilor din regiune și a încuraja antreprenoriatul tehnologic, atât din municipiul Cahul, cât și din localitățile învecinate. Infrastructura centrului include zeci de săli de conferințe, de training, săli de ședințe și birouri spațioase pentru activități relaționate cu sectorul tehnologic sau cel al afacerilor. EU4Innovation Centre va pune la dispoziție utilități moderne pentru evenimente cu până la 300 de participanți, dar opțiuni alternative dedicate evenimentelor mai mici, cu 20-100 de participanți. Pentru cei interesați de a-și desfășura activitatea profesională aici, centrul va pune la dispoziție 50 de spații comune de lucru („co-working spaces”) și birouri, cu o suprafață de până la 200 m2. EU4Innovation Centre urmează să corespundă unor rigori stabilite de centre similare din Republica Moldova și internaționale, găzduind cursuri de formare și sesiuni de instruire pentru copii, studenți, profesori, cadre didactice și antreprenori din regiune.

Beneficiarii EU4Innovation Centre vor avea acces la rețele de internet la viteză și sisteme audio-video de ultimă generație pentru activitățile comunitare. Centrul va găzdui spații comune de relaxare, sport, mini-cafenea și chiar cazare în conformitate cu conceptele globale de „co-living” și „co-working” – comodități necesare pentru administrarea programelor de startup și găzduirea participanților la conferințe. Studenții Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul vor fi printre primii beneficiari ai centrului, grație proiectelor care vor veni acolo cu ocazia deschiderii. EU4Innovation va aduna în jurul său comunități de dezvoltatori, proiecte IT, de știință și inginerie, care vor contribui temeinic la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea puterii de salarizare. Mai multe posibilități acasă și dezvoltarea continuă a comunităților regionale este unul dintre scopurile majore ale proiectului.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email