Vizita Excelenței Sale, Cristian-Leon Turcanu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, însoțit de Secretarul I Claudiu Chelcea în cadrul USC!

Astăzi, Universitatea de Stat «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale, Cristian-Leon Turcanu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, însoțit de Secretarul I Claudiu Chelcea. Această vizită reprezintă o manifestare elocventă a angajamentului diplomatic în domeniul educației și a legăturilor culturale între cele două țări prietene.

Dl Ambasador Turcanu a demonstrat un interes profund pentru activitățile academice desfășurate în cadrul universității, concentrându-se asupra susținerii studenților specializați în Limba și Literatura Română. În cadrul discuțiilor, s-a subliniat importanța promovării și dezvoltării limbii române, subliniind contribuția semnificativă pe care aceasta o aduce în formarea tinerilor cu un atașament cultural și lingvistic puternic. 

Vizita Excelenței Sale, Cristian-Leon Turcanu, și a Secretarului I Claudiu Chelcea la Universitatea de Stat «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării cooperării academice și culturale între Republica Moldova și România. Această vizită deschide noi orizonturi pentru schimburile educaționale și colaborarea interinstituțională, oferind o platformă solidă pentru dezvoltarea continuă a tinerilor talentați în domeniul Istoriei, Limbii și Literaturii Române.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email