Serbarea Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare

În contextul celebrării Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, pe data de 10 noiembrie, în cadrul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul s-a desfășurat expoziția dedicată acestui eveniment.
Doamna Polina Lungu, dr., conf. univ., a salutat organizatorii și participanții la acest eveniment, amintind despre importanța cercetării științifice.
Cu privire la activitățile implementate în domeniul cercetării și aportul cadrelor didactice adus în acest sens au vorbit Doamna Liliana Grosu, dr., conf. univ. și Doamna Liliana Ceclu, dr., conf. univ.
Cu această ocazie am admirat rezultatele cadrelor didactice în domeniul științei și cercetării: atât lucrări științifice, lucrări științifico-metodice, cât și medalii de merit, diplome de participare la conferințe, simpozioane etc., dar și brevete de invenție. De asemenea, directorii de programe au realizat cu studenții ora de dirigenție cu tematica Rolul științei în formarea conștiinței de valorificare a importanței cercetării științifice.
Această zi evidențiază relevanța cercetării științifice, progresului și inovării în viața academică, demonstrând interdependența termenilor: Știință, Pace, Dezvoltare.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email