Liga Studenților

Despre Noi

Liga Studenţilor din Universitatea „Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul este o organizaţie studenţească, neguvernamentală, non-profit, independentă, democratică, nepartizană, cu activitate civică creată pentru a apăra drepturile şi interesele studenţilor din Universitatea „Bogdan petriceicu Hasdeu» din Cahul prin toate mijloacele legale de care dispune.
Înființată la data de 01/09/22 din nevoia acută de a avea o formă de reprezentare unitară la nivel de universitate, precum şi de a crea cadrul necesar colaborării dintre studenţii facultăţilor existente.
Liga Studențească are la bază Statutul Ligii Studențeşti, elaborat de către Preşedintele Ligii în colaborare cu membrii permanenţi ai Ligii, votat cu votul majorității.
Scopul principal al Ligii este reprezentarea, promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor academice, profesionale, sociale şi culturale ale studenţilor din Universitatea «Bogdan Petriceicu Hasdeu» din Cahul, elaborarea, desfăşurarea de programe specifice în domeniul formării, instruirii, educării studenţilor.

Obiectivele ligii:

Simbolul Ligii Studenților USC este un cerc de culoare verde, o culoare relaxantă care revitalizează corpul și mintea, ne echilibrează emoțiile și creează sentimentul de siguranță. De asemenea, ne dă speranță, cu promisiuni de dezvoltare și prosperitate oferind un pic de noroc tuturor celor care îl poartă. Culoarea verde atinge un echilibru între cap și inimă. Celor care conduc cu emoțiile lor li se amintește subtil să gândească logic atunci când văd culoarea verde. În interiorul acestui cerc verde, în partea de sus pe verticală fiind indicată denumirea ligii şi în partea de jod pe verticală fiind indicat oraşul, iar în mijlocul cercului verde conturat paralele în sferă cu un accentuat contur alb rotund, se află diacriticile instituției, adică USC, mai sus fiind amplasat simbolul Universității în întregime accentuat.

Urmărește-ne pe rețelele noastre sociale