ELSA Cahul

ELSA ( The European Law Students’ Association ) a fost fondată în data de 4 mai 1981, la Viena, de către un grup de studenţi din Polonia, Austria, Ungaria şi Germania de Vest. Ideea de bază a fost promovarea legăturilor internaţionale şi a înţelegerii reciproce între studenţii la drept de ambele părţi ale cortinei de fier.
ELSA Cahul a fost fondată la 15 septembrie 2014 și își desfășoară activitatea în conformitate cu statutul și este o organizație independentă, apolitică, cu caracter non-profit, având statut de persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial.
Viziunea ELSA: ”O lume dreaptă, în care demnitatea umană și diversitatea culturală sunt respectate”.
Scopul: ELSA Cahul își propune să contribuie la educația juridică, să stimuleze ințelegerea reciprocă și să promoveze responsabilitatea socială a studenților în drept și a lumii juridice.
ELSA Cahul este compusă din două organe: Biroul Local – organul executiv al asociației și Consiliul Local – organul decizional. Are în componentă următoarele departamente: Activități Academice, Seminare&Conferințe, STEP (Student Trainee Exchange Programme) , Marketing și Resurse Umane. ELSA Cahul este membră al Alianței Studenților din Moldova.
Departamentul Seminare&Conferințe – realizează următoarele activități: cafenea juridică, seminare, workshop, conferințe, vizite de studiu și scoli de vară.
Departamentul Activități Academice – procese simulate, concurs de eseuri, legal researche group și lawers- at-work.
Departamentul Marketing – elaborarează afișe, fly-ere, promovează evenimentele asociației și este unul dintre departamentele de susținere ELSA.
Departamentul Resurse Umane – motivează și recrutează membrii în asociație, organizează seminare de motivare și instruire pentru membrii ELSA, party și ELSA Training Day.
Departamentul STEP- organizează stagii de practică pentru studenții de la drept prin programul ”Postuniversitaria”, ”Student Trainee Exchange Programme”, numit și STEP (studenții au oportunitatea să facă un stagiu de practică peste hotare la un birou de avocați sau companie) și ”Perspective juridice”.
Mijloacele ELSA
 • promovarea oportunităţilor oferite studenţilor la drept şi tinerilor jurişti, în spiritul dialogului critic şi al cooperării ştiinţifice;
 • contribuţia în formarea unor jurişti cu o deschidere intelectuală largă şi cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate;
 • încurajarea studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti să acţioneze pentru binele societăţii.
Proiectele realizate de ELSA Cahul :
 • Seminar de Informare ”This is ELSA”
 • Concurs de eseuri ”Rolul tinerilor în procesul democratic”
 • Cafenea Juridică ”Profesia de judecător în Republica Moldova”
 • Cafenea Juridică ”De la cariera de avocat la cea de judecător”
 • Stagii de practică prin programul Postuniversitaria la judecătorie și avocat
 • Stagii de practică prin programul SpringInternships
 • Conferința științifică-studențească ”Aspecte teoretico-practice privind respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”
 • Concursul de Procese Simulate la Drept Civil
JOIN ELSA!

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email