BUNE PRACTICI DE LEADERSHIP UNIVERSITAR LA UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV, ROMÂNIA

Membrii echipei din cadrul proiectului MHELM, reprezentanții a șase instituții de învățământ superior din Moldova, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetarii au participat la vizita de studiu la Universitatea Transilvania din Brașov, România, în perioada 17-21 februarie 2020.
În cadrul vizitei de studiu s-a examinat experiența Universității Transilvania în domeniul leadershipului universitar. Rectorul universității, Ioan Vasile Abrudan, și-a împărtășit experiența vizavi de implementarea leadershipului de la viziune spre realitate în baza experienței UTBv. Bunele practici au continuat a fi impărtăsite pe întreaga perioadă de către specialiștii universității gazdă, abordînd subiecte ca: rolul liderului în susținerea cercetării în universitate în baza bunelor practici dezvoltate în cadrul proiectelor europene; modele de management și leadership educațional; dezvoltarea abilităților de marketing pentru persoanele cu poziții manageriale în sistemul educațional; modalitățile de dezvoltare a abilităților de leadership prin implicarea studenților în structurile de management, precum și prin dezvoltarea proiectelor comune cu mediul socio-economic; dezvoltarea politicelor de calitate și la evaluare a acestora la nivel instituțional; aspecte ale gestiunii reputației online și a Public Speaking.
Urmare a vizitei de studii, reprezentanții mediului academic moldav au lucrat asupra structurii finale a programului, asupra denumirii și conținutului modulelor, competențelor ce urmează a fi formate în cadrul fiecărui modul, distribuirea responsabilităților și stabilirea termenilor-limită de executare a activităților.
Proiectul MHELM este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.
Mai multe informații despre MHELM pot fi găsite și pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/MHELM.UTM/

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email