Activitate de conștientizare a importanței Educației Interculturale de către părinți

Astăzi,  în cadrul Centrul de Resurse didactice pentru Educația Interculturală, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul are loc Activitate de conștientizare a importanței Educației Interculturale de către părinți.

Organizarea unei activități de conștientizare a importanței Educației Interculturale pentru părinți este crucială, deoarece ajută la crearea unui mediu școlar mai incluziv și mai primitor pentru elevii din medii diverse. Oferind părinților o oportunitate de a învăța despre educația interculturală, aceștia pot înțelege mai bine provocările cu care se pot confrunta copiii lor pentru a-i sprijini în procesul de învățare și dezvoltare.

Educația interculturală promovează înțelegerea, respectul și aprecierea pentru diferite culturi, limbi și credințe. Aceasta ajută la reducerea prejudecăților și stereotipurilor și promovează un sentiment de comunitate și identitate. Educația interculturală îi ajută și pe elevi să-și dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai globalizată.

Distribuie pe rețele sociale:

Facebook
Twitter
LinkedIn
OK
Email