Hot news:

Ziua lui Eminescu La USC

Departamentul “Limbi şi literaturi”, Facultatea de Științe Umaniste şi Pedagogice, Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu” din Cahul astăzi, 15 ianuarie a sărbătorit alături de milioane de pasionați de literatură-Ziua de naștere a Marelui Poet Român-Mihai Eminescu.

Din largul universului se ivi, la orizontul literaturii noastre, un nume unic şi irepetabil – Mihai Eminescu. Acest nume inspiră dragoste, fascinaţie, adevăr istoric, reverie, natură paradisiacă şi infinituri de sclipiri de stele.
Genialitatea lui Mihai Eminescu ne-a apropiat de spaţiul universal, dându-ne gloria unei naţiuni ce poate şi a depăşit cadrul naţional spre cel universal. Cultura sa, individualitatea sa creatoare, caracterul scrierilor sale, precum şi erudiţia sa adeveresc un trecut de glorii al poporului român şi făuresc un viitor la nivelul culturii europene de azi.
Mihai Eminescu a reconstruit, sub auspiciile geniului său, întreaga temelie a literaturii române, i-a dat amploarea unui clasicism universal.
Eminescu – o stea din infinit…, o lumină…, un nume de glorii…, rege-al poeziei…, o valoare universală…, o străfulgerare a minţii…, un meteor din alte lumi…

Liliana GROSU, dr., conf.univ.,
Șef Departamentul “Limbi şi literaturi”, Facultatea de Științe Umaniste şi Pedagogice,
Universitatea de Stat “B.P. Hasdeu” din Cahul.

DSC_0087DSC_0090

Share links: