Hot news:

STUDENȚII DE LA UNIVERSITATEA DE STAT „B.P. HASDEU” DIN CAHUL ÎN VIZITĂ LA CETATEA ALBĂ

În data de 15.05.2018 un grup de studenți reprezentanți ai Clubului de Istorie „Excelsior” din cadrul Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul, au fost în vizită la una din cele mai frumoase și importante cetăți medievale ale Țării Moldovei din epoca feudală, aceasta fiind Cetatea Albă (Akkerman). A fost expediție plină de momente frumoase și oameni dornici de a cunoaște istoria țării. Participanții acestei excursii sunt: Baran Radu, Bodlev Cristina, Chiciuc Andrei, Curcenco Silvia, Croitoru Olesea, Drangoi Cristina, Frangopol Cătălina, Hîțu Vera, Maftei Cristina, Saghin Daniela, Șeremet Daniela, Tabără Valentina, Tudor Svetlana, Turceac Igor, Velev Andrei, Zaharia Dumitru, Zaporojenco Ion.

Cetatea Albă la momentul actual reprezintă o atracție turistică, având foarte mulți vizitatori. Studenții Universității au avut ocazia să vadă turnurile cetății, pe unele din ele având posibilitatea chiar și de a urca, dar și de a vedea Cetatea de sus în toată splendoarea ei. Costumele medievale, citadela domnească, unele încăperi la care am avut accesul dar și Marea Neagra au reprezentat punctul culminant al vizitei. Studenții find intrigați de a le vedea pe viu, analiza și cerceta. Unii din studenți au fost mai norocoși și au „bătut” propriile monezi, alții și-au cumpărat suvenire care să le amintească de această experință.

Vizita la Cetatea Albă a fost realizată de președintele clubului Zaharia Dumitru, vicepreședintele Frangopol Cătălina, având sprijinul Consiliului Raional Cahul care a oferit autocarul, mulțumind pe această cale domnului Președinte al Raionului Cahul, Ion Groza și vicepreședintele Raionului Cahul, Vlad Cășuneanu cât și sprijinul profesorilor: Chiciuc Liudmila și Ghelețchi Ion.

„Sperăm ca această vizită să motiveze studenții de a organiza și alte excursii la diferite monumente istorice” a declarat la final Zaharia Dumitru, președintele clubului „Exelsior”.

A realizat: Frangopol Cătălina IEC 1501

1 2 3 4

Share links: