Hot news:

Seminar cu generilcul:” Promovarea valorii activismului civic prin implicarea cetățenilor în acordarea susținerii emoționale persoanelor care se confruntă cu realități conexe fenomenului suicidului”.

La data de 25 februiarie, 2020, Asociația Obștească ”Altruism” în parteneriat cu colaboratorii Universității de Stat ”B.P. Hasdeu” din Cahul, din cadrul Departamentului de Limbi și Literaturi a Facultății de Științe Umaniste și Pedagogice, au organizat un Seminar cu generilcul:” Promovarea valorii activismului civic prin implicarea cetățenilor în acordarea susținerii emoționale persoanelor care se confruntă cu realități conexe fenomenului suicidului”. La eveniment au fost implicați studenții și cadrele științifico-didactice din domeniile Științe ale Educației și Drept.

Asociația Obștească ”Altruism” contribuie activ la promovarea valorii activismului civic prin implicarea cetățenilor în acordarea susținerii emoționale persoanelor care se confruntă cu realități conexe fenomenului suicidului. Este singura organizație dedicată prevenirii suicidului în Republica Moldova. Este membră a rețelei internaționale a Liniilor pentru prevenirea suicidului, ce activează în bază de voluntariat.

Conceptul  serviciului este inspirat din activitatea similară din Danemarca, Lituania, Franța și Brazilia. Serviciul său de susținere emoțională, activ prin intermediul chatului anonim pe pagina www.pentruviata.md a fost accesat de peste 4000 de cetățeni, printre care peste jumătate sunt minori.

Seminarul este facilitat de către Dna Liuba Ceban, Fondatoarea Liniei Verzi, Suicidolog și Master în Psihologie. Seminarul este organizat în cadrul proiectului ”Școala de consiliere ”Inimi deshise” cu susținerea fondului pentru absolvenții Programelor de Schimb al Ambasadei SUA în R. Moldova.

DSC_0800

Share links: