Hot news:

Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova, in perioada 11-12 octombrie 2018 organizează-Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO care se va desfășura în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul

Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul European și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova. Proiectul „Modelul NATO: Simularea procesului de luare a deciziilor” este fințațat de către de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA.

În cadrul Școlii vor fi discutate Conceptele de Securitate și apărare, Arhitectura regională și națională de Securitate, Rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic. În urma Școlii de Securitate NATO, în perioada septembrie-noiembrie, urmează a fi organizată Simularea procesului de luare a deciziilor în cadrul NATO (Consiliul Nord Atlantic). Participanților posibilitatea de a studia rolurile și procesul decizional al NATO. Formatul prevede participarea unui delegat, acesta fiind reprezentant al unui stat membru al NATO sau reprezentantul mass-media.

Persoanele care sunt interesate urmează să completeze formularul de aplicare pentru a participa în cadrul Școlii de Securitate, accesând adresa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFpHy_7AXS4TA55HoUPYeWJMUrXcS57RsqwNfODO1qCbbeaw/viewform

Pentru informație adițională privind Școala, nu ezitați să ne contactați la adresa ana.negru@infocenter.md  sau la numărul de telefon 079305851.

Share links: