Hot news:

Oportunităţi de dezvoltare în Cahul – burse pentru programe de instruire în domeniul IT

Cu scopul extinderii oportunităţilor de dezvoltare în regiuni și crearea premiselor pentru conectarea talentului şi potenţialului capitalului uman cu posibilităţile oferite de companiile IT locale, Proiectul Tekwill în parteneriat cu proiectul „Optim” lansează Programul de Burse în IT.

Iniţiativa este realizată în regiunile Bălţi și Cahul, cu susţinerea Biroului de cooperare al Elveţiei în cadrul Proiectului „Optim- Oportunităţi prin Tehnologii şi Inovaţie in Moldova”, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerţ și Industrie a Republicii Moldova, precum şi cu sprijinul Agenţiilor Statelor Unite pentru Dezvoltare şi Suediei în cadrul Proiectului Tekwill.

Programul oferă instruire în domeniul dezvoltare web şi se va desfăşura în perioada aprilie – iulie 2020. Cursurile vor avea durata de 4 luni pentru regiunea Cahul si 3 luni pentru regiunea Bălţi. Dezvoltarea web presupune construirea crearea şi mentenanţa site-urilor web, în sens larg, include aspectele de design, publicare a conţinutului, programare si managementul datelor. Termenul dezvoltator web se referă, de regulă la aspectele non-design. de scriere a markup-ului si codului necesar funcţionării unui site. Web developerii pot fi specializaţi în front-end. fcack-end şi full-stack developeri

Cursurile se vor desfăşura în incinta Colegiului Politehnic din Bălţi şi Colegiului „lulia Haşdeu” din Cahul și vor fi livrate de mentori cu experienţă conform unor programe de instruire special concepute şi ajustate rigorilor curente ale industriei în vederea asigurării performanţelor maxime în cadrul Programului si confirmării angajamentului participanţilor, bursele vor acoperi 70% din costul instruirii beneficiarii urmând să vină cu o contribuţie simbolică în sumă de 1500 MDL.

Criteriile de eligibilitate:

Criteriile de eligibilitate pentru participarea în cadrul programelor de instruire sunt următoarele:

Vârsta – începând cu 17 ani:

Studii liceale/medii speciale finisate:

Intenţia fermă de a activa în domeniul IT:

înregistrare în cadrul Programului:

Candidaţii interesaţi sunt invitaţi să completeze formularul de participare:

1.Pentru regiunea Cahul –link

2.Pentru regiunea Bălţi – link

Termenul limită pentru înregistrare este 23 martie, ora 16.00. Perioada de selecţie a participanţilor – 23- 27 martie. 2020.

Întrebările privind condiţiile programului pot fi adresate doar în formă scrisă, până la data de 18 martie curent la adresa academy@tekwill.md.

Sursa:Mold Street.com

Share links: