Hot news:

O primavară de vis, plină de dăruire de viață!

doneaza4Campanie socială de caritate organizat la nivel naţional – donarea voluntară de sânge cu genericul „O primavară de vis, plină de dăruire de viață!” Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui și Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Republica Moldova, organizează vineri, 01 martie curent o companie de donare voluntară de sânge. Mesajul campaniei este de a îndemna populația țării, şi în primul rînd tineretul, viitorul țării, să doneze voluntar sânge, contribuind, astfel, la dăruirea de viaţă printr-un act de înalt spirit civic. Campania este organizată în contextul realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național ”Securitatea transfuzională, autosigurarea țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021”.

Pentru această campanie Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Republica Moldova de comun cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui realizează măsuri de informare a populaţiei şi tineretului din instituţiile de învăţămînt superior şi mediu de specialitate din municipiile Chişinău, Bălți, Cahul și Comrat.

Pentru vineri, 01 martie 2019, prima zi a primăverii, este organizat un program al donărilor de sânge: în mun. Cahul: Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui (str.Alexei Mateevici 103/2, orele 08:00-15:00)

Este aşteaptată toată populaţia doritoare de a dona sânge şi tinerii, începînd cu vârsta de 18 ani. În Republica Moldova, necesităţile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 mii de donări care acoperă tratamentul hemotranfuzional pentru circa 21 mii de pacienți. Donatorii voluntari reprezintă forța de bază în asigurarea asistenței hemotransfuzionale, de comun cu alte organizaţii, î-şi propun drept obiectiv să sporească, anual numărul donărilor voluntare. În anul 2018 numărul donărilor de sânge voluntare au constituit 93,6 la sută din numărul total de
donări.

Vineri, 01 martie 2019, orele 08:00-16:00, în prima zi a primăverii, în pas cu mărţișorul, vino impreună cu prietenii, dă startul unei primăveri de vis, donează sînge – dăruiește viață.

Share links: