Hot news:

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează cea de-a noua ediţie consecutivă a Programului „ARC”

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează cea de-a noua ediţie consecutivă a Programului „ARC” program de tabere pentru etnicii români din afara graniţelor, organizat în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

 Criteriile de selecţie pentru participanţii la Programul „ARC” sunt următoarele:

  • sunt români de pretutindeni (se recomandă cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani);
  • participă pentru prima dată la programul „ARC”;
  • au cunoştinţe de bază ale limbii române;
  • sunt câştigători ai olimpiadelor/concursurilor naţionale şi internaţionale sau au rezultate bune la învăţătură;
  • au rezultate şi aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc.;
  • au rezultate remarcabile în promovarea identităţii româneşti;
  • îndeplinesc toate cerinţele pentru deplasarea în România (au paşaport românesc cu domiciliul în Republica Moldova sau pașaport biometric moldovenesc, aviz epidemiologic, asigurare medicală pentru călătoria în străinătate etc.);

Programul organizat în tabără va cuprinde activităţi educative, culturale şi  sportive, prelegeri având ca temă istoria şi civilizaţia românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală, proiecţii de filme etc.

Cheltuielile privind cazarea, masa, precum şi transportul din Republica Moldova până la tabără, dus-întors, vor fi suportate de organizatori, urmând ca participanţii să suporte costurile transportului până la punctele de întâlnire (în general plecările au loc din Cahul).

De asemenea, vă rugăm să transmiteţi conducătorului de grup să aibă în vedere că avizul epidemiologic este obligatoriu şi trebuie obţinut cu cel mult 3 zile înainte de momentul sosirii în tabără.

Având în vedere cele prezentate, vă informăm că pentru Universitatea de Stat B.P. Hasdeu din Cahul au fost alocate 19  locuri ( 17 studenti și 2 profesori) în perioada 21-28 august 2018, la Sulina – Seria 9 , respectiv 49 de locuri (40 de studenți și 9 profesori de la catedrele de Limba română și Istorie) în perioada 23-30 iulie 2018, la Oglinzi, jud. Neamț – Seria 5 (serie dedicată Centenarului Unirii).

Share links: