Hot news:

MASTERANZII DE LA UNIVERSITATEA DE STAT „B.P. HASDEU” DIN CAHUL LA SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE, ORGANIZATĂ DE UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA

1În perioada 25-27 aprilie curent s-a desfășurat Sesiunea Națională de Comunicări Științifice, în incinta Universității de Stat din Moldova. Către data respectivă, participanții (masteranzii) au trimis rezumatul comunicărilor lor, care ulterior urmau să fie publicate. În prima zi, 25 aprilie 2018, ora 9:00, în sala 216, blocul II USM, a avut loc Ședința în plen a Sesiunii, ce avea drept scop înregistrarea participanților. Prezentarea propriu-zisă a comunicărilor s-a început în data de 26 aprilie, ora 10:00. La această conferință au participat atât masteranzii USM, cât și masteranzi din USCH dar și din Universitățile din România. Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” a fost reprezentată de trei masteranzi: Chiciuc Andrei, Olteanu Viorica și Turceac Igor, grupa MISEE 1601. Prezentarea comunicărilor a fost realizată în ordinea cronologică. După prezentarea comunicărilor, participanții au fost premiați cu diplome, de gradul I, II și III, precum și cu diplome de participare. Diploma de gradul I si II a fost acordată studențiilor USM, iar diploma de gradul III i-a revenit masterandei de la Universitatea din Cahul, Olteanu Viorica.

2A doua zi, 27 aprilie, s-a organizat o excursie la cetatea Soroca. Ca participanți la această excursie au fost câștigătorii conferinței de la toate domeniile, precum și oaspeții universității. Locurile destinate pentru organizarea excursiei a fost Cetatea Soroca, Râul Nistru și Monumentul „Lumânarea Recunoştinţei” . Responsabil pentru organizarea conferinței și excursiei a fost USM, în frunte cu profesorii univesitari, ce au oferit cazare în căminele universitare, alimentație (în timpul conferinței și excursiei). Toți participanții au rămas plăcut impresionanți de ospitalitatea și prietenia acordată de către organizatorii acestei conferințe, precum și locurile frumoase din Republica Moldova. Cu toate că au vizitat doar două monumente istorice, oricum frumusețea locurilor au rămas în inima lor. Argumentul forte fiind programarea în viitor vizite și alte locuri frumoase din Republica Moldova.

3

Olteanu Viorica

Turceac Igor

Chiciuc Andrei

 

Share links: