Hot news:

Lansarea expoziției temporare Muzeul „CAROL I” în Republica Moldova

DSC_0100În data de 22 februarie 2018, în incinta Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, a avut loc lansarea Expoziției foto-documentare „Muzeul Brăilei „Carol I” în Republica Moldova. Expoziția constituie o sinteză a principalelor activități în număr total de 14, desfășurate în colaborare de către Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și Muzeul Brăilei „Carol I” pe parcursul anului 2017, avându-i ca moderatori pe dr. conf. univ., Ion Ghelețchi și dr. conf. univ., cercet. șt., Costin Croitoru.

La eveniment au participat: prorectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, dr. conf. univ. Sergiu Cornea, Consulul României la Cahul, dl. Ionel Novac, arhivistul Daniel Dojan, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din mun. Tecuci, cadre didactice și studenți din cadrul Universității.

Expoziția reprezintă o rememorare evenimentelor importante în cadrul colaborării bilaterale dintre cele două instituții precum: prelegeri publice pe diverse teme ale cercetătorilor în domeniu, invitați, activități arheologice, activități muzeale, tabăra de vară de la „Valea Mărului” jud. Galați, activități istorice prin prezentarea de arme și uniforme militare din perioada Primului Război Mondial, aducerea și prezentarea publicului larg a Observatorului Astronomic de la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad la Cahul, workshopul de la Tulcea și altele.
În același context, a fost semnat și un Acord de colaborare cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din mun. Tecuci, urmând a fi pus în practică prin diverse activități de același ordin.

Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în evenimentele istorico-culturale prezentate în cadrul Expoziției foto-documentare, inclusiv administrației celor două instituții: Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul, Muzeului Brăilei „Carol I”, dar și Consulatului României la Cahul, Consiliului Raional Cahul, Primăriei Municipiului Cahul și tuturor instituțiilor implicate în realizarea acestor activități.

Ion Ghelețchi
Costin Croitoru

DSC_0022 DSC_0049 DSC_0097 DSC_0100

Share links: