Hot news:

COMUNISM – 100

Evenimentul „Comunism 100” a fost desfăşurat la Muzeul „Teodor Cincu” din Tecuci, România în perioada 07-08 noiembrie 2017. Activitatea în cauză s-a desfășurat în parteneriat cu: Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” din Galaţi, Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” Galaţi, Universitatea de Stat „B.P.Haşdeu” Cahul, Republica Moldova, Asociaţia Tradiţia Militară.

2Din partea Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul au participat Ion Ghelețchi, dr. conf. univ. și studenții Cristea Cristian, gr. IEC 1401, Zaharia Dumitru, gr. IEC 1501. În deschidere managerul Muzeului „Teodor Cincu” din Tecuci, Viorel Burlacu a prezentat oaspeţii muzeului şi le-a mulţumit celor prezenţi. A realizat o scurtă introducere a evenimentului, amintind principalele momente de instaurare şi desfăşurare a regimului comunist. În continuare cuvântul a fost oferit domnului conf.univ.dr. Ion Gheleţchi care a ținut o prelegere despre importanţa Revoluţiei Bolşevice pentru întreaga lume, dar și Adevărul despre Revoluția din 25 octombrie/7 noiembrie 1917.

Prezenţi la acest eveniment au fost elevii Colegiului Naţional „Spiru Haret”, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” şi Şcoala Gimnazială „Ştefan Octavian Iosif”. De asemenea, au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Asociaţiei Tradiţia Militară costumaţi în uniforme de Securitate şi Miliţie, muzeografi ai Muzeelor „Paul Păltânea” din Galaţi şi Muzeul „Carol I” din Brăila.

În data de 8 noiembrie 2017, s-a realizat cea de-a doua parte a programului dedicat celor „100 de ani comunism”, după vernisajul expoziției desfășurat în data de 7 noiembrie 2017 a urmat conferința „Comunism 100” ce a fost realizată de către Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci în parteneriat cu Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul, dl conf.univ.dr. Ion Ghelețchi și studenții Cristea Cristian și Dumitru Zaharia au prezentat elevilor două viuziuni asupra evenimentelor din 1917 și a deportărilor românilor basarabeni în Siberia. Prezenți au fost elevii Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci și ai Liceului Tehnologic „Ovid Caledoniu” coordonați de dascălii, dna. Mihaela Ciobotaru și Stela Pavel.

1

 

Share links: